SPIRAL-KAUHUN KIERRE

Osta lippu

Paranoiaa kiristysruuvin tavoin mestarillisesti hyödyntävä psykologinen kauhutrilleri käynnistyy, kun Malik ja aviomiehensä Aaron muuttavat Chicagosta idylliseen pikkukaupunkiin rauhallisen elämän toivossa. Aaronin tytär Kayla seuraa mukana vasten tahtoaan.

Uusperheen ylitsevuotavan ystävälliset naapurit hurmaavat Aaronin oitis, mutta Malik vaistoaa jotain olevan pielessä. Pian hän vakuuttuu siitä, että naapuritalossa järjestetään yön pimeinä tunteina jonkinlaisen salaseuran rituaalimenoja muistuttavia kokoontumisia. Malik vajoaa vähitellen aina vain syvemmälle epäilysten kierteeseen ja on yhä varmempi siitä, että jokin uudessa kotikaupungissa uhkaa juuri hänen olemassaoloaan.

Spiral - Kauhun kierre on kirvoittanut kriitikoilta hyvin perusteltuja vertauksia Jordan Peelen läpimurtoon Get Outiin ja Ari Asterin Hereditary - Pahan perintöön. Sen taitavasti punottu juoni vertautuu myös Roman Polanskin paranoiatrilleriklassikoihin kuten Inhoon ja Rosemaryn painajaiseen.

Kanadalainen Kurtis David Harder iskostaa kolmannella pitkällä ohjauksellaan nimensä suvereenisti vuosituhannen lupaavimpien kauhuelokuvantekijöiden kapeaan kärkijoukkoon.


Jännitys, kauhu

Kesto: 1t 27min