NOTA NEO – UKRAINALAISTEN NAISTEN LAULUYHTYE

Naislauluryhmä Nota Neo perustettiin vuonna 2000 Lutskin kaupungissa Ukrainan Volynissa, alueella, joka on tunnettu erityisen rikkaasta kansanmusiikin ja -laulun perinteestä. Juuri tällä alueella on säilynyt suurin määrä ukrainalaista musiikillista kansanperinnettä.

Nota Neossa on neljä lahjakasta ammattilaulajaa. Sen tyylilajeina on pop-folk, ja se yhdistää vanhoja kappaleita ja melodioita moderneihin musiikkityyleihin, mikä antaa uutta tunnelatausta itse musiikkikappaleelle ja saa aikaan energisen menon konsertin aikana. Myös yhtyeen ohjelmisto on vaikuttava: vanhoja ukrainalaisia kansanlauluja autenttisina, pop-, klassisina ja jopa jazz-sovituksina.

Nota Neo kiertää paljon paitsi ukrainassa myös kaukana sen rajojen ulkopuolella. Äskettäin yhtye on vieraillut Puolassa, Saksassa ja Liettuassa konserttikiertueilla. Yhtyeen jäsenet esiintyvät useissa Ukrainan television musiikkiohjelmissa. Vuonna 2005 yhtye ylsi finalistiksi Euroviisujen kansallisessa karsinnassa.

Yhtye lähtee ensimmäiselle Suomen kiertuelleen pikkujouluaikaan marraskuussa 2024. Ajankohta ei ole sattuma, sillä Suomi ei ole vain kaikkialla maailmassa tunnetun joulupukin kotimaa, vaan myös maa, jossa on erittäin vahvat ja vanhat jouluperinteet. Siksi muinaisten ukrainalaisten joululaulujen moderniin harmoniaan punottu alkuperäinen sävy onkin loistava yllätys ja todellinen joululahja suomalaiselle yleisölle. Nota Neo takaa hyvän, juhlavan joulutunnelman ja mahtavan energialatauksen!

Konserttiohjelmassa on mukana viisi esiintyjää (yhtyeen neljä laulajaa ja säestäjäpianisti). Suurin osa teoksista esitetään a cappella ilman säestystä. Jotkut teokset esitetään sähköpianon säestyksellä.